Befektetési ingatlanok

Az Otthon Centrum Solutions a lakóingatlanok mellett a hozamtermelő és az üzleti célokra hasznosítható, kereskedelmi ingatlanokból is Magyarország, és azon belül Budapest talán legnagyobb választékát kínálja ügyfelei számára. Kollégáink rendelkeznek mindazzal a szakmai tudással és kapcsolatrendszerrel, mely lehetővé teszi, hogy megértsék a vevő és az eladó igényeit és megtalálják a legjobb megoldást az Ön és cége számára is.

 


 

 


HOZAMTERMELŐ KERESKEDELMI INGATLANOK

A kiszámítható ingatlanbefektetés elsősorban az ingatlan hasznosításából elérhető jövedelmen alapszik, az ingatlanok felértékelődése a jelenlegi alacsony szintről a befektetés extraprofitját jelentheti. Általános tapasztalat, hogy a kereskedelmi ingatlanok bérbeadásából elérhető, %-ban kifejezett hozam jelentősen magasabb, mint a lakásbérbeadás hozama. Mindez különösen csábító a mai kamatkörnyezetben, amikor még a bérbeadott lakások hozama is magasabb a bankbetéteknél, amelyre nem volt példa a rendszerváltás óta.

Egyaránt kínálunk kisebb- és nagyobb tőkebefektetést igénylő ingatlanokat, a néhány 10 milliótól a több milliárd forintos nagyságrendig. Kiskereskedelmi- és vendéglátóipari egységek, irodaházak, szolgáltató létesítmények, raktárak és speciálisan hasznosított ingatlanok is megtalálhatók kínálatunkban. Közös tulajdonságuk, hogy 100%-ban, vagy nagy arányban bérbe adottak, és a befektető az eladó helyébe lépve, a bérlőkeresés kockázata nélkül fektetheti ingatlanba a tőkéjét.
ÜRES VAGY KIÜRÍTVE ELADÓ ÜZLETI CÉLÚ INGATLANOK

A pár éve épült, jó minőségű ingatlanoktól a közepes mértékű felújítással használatba vehetőig kínálunk az alábbiakban számos ingatlant. Keressen akár irodát, ipari csarnokot, raktárt, bemutatótermet, szállodát, minden típusú ingatlanból komoly választékkal rendelkezünk.

Befektetők számára egy üres, még nem hasznosított ingatlan megvásárlása a magasabb kockázat mellett magasabb hozamú befektetést jelent, mert a már bérbe adottakhoz képest nagyobb választékból, jobb áron juthatnak azonos minőségű ingatlanhoz.
FEJLESZTÉSI TELKEK

Magyarországon magánberuházásban 2008 és 2013 között kis túlzással szinte semmi sem épült. Ma már a közepesnél jobb lokációval rendelkező újszerű lakások, a szintén jó elhelyezkedésű, nagy egybefüggő területű irodák, a budapesti belvárosi szállodák és hostelek piacán érezhető a kínálat beszűkülése. Szintén látható, hogy a nem hasznosított, de jó minőségű kereskedelmi ingatlanok túlkínálatát a piac nagyrészt felszívta, és a nagy számban eladásra kínált, elavult ingatlanok felújítása az új építés áraival versenyez. A telekárak a 2000 körüli szinten vannak, így akár spekulációs célra is jó üzlet ma telket venni.
FELÚJÍTANDÓ ÉPÜLETEK

Ebben a kategóriában olyan, főleg budapesti ingatlanokat kínálunk, amelyek száma véges, és kínálatuk még a válság alatt is tovább szűkült. A világháborúk előtt épült belvárosi bérházak, a diplomata negyed és a budai hegyek régi villái, vagy az ezekben az épületekben megszerezhető nagyobb egységek, legalább pár száz négyzetméteres területek még a válság alatt is keresettek voltak. Az új szállodák többsége az elmúlt 6 évben nem új építésként, hanem ezek felújításából jött létre. A lakáspiac legmagasabb árait sem a Rózsadomb új társasházai, hanem néhány prémium belvárosi bérház rekonstrukcióban kialakított lakásai produkálják. Ebben a szegmensben a mai kínálat többszöröse is vevőre találhat!


AJÁNLATOT KÉREK

 

Ajánlatunk lakóingatlan fejlesztők számára

Az Otthon Centrum Solutions a lakóingatlan fejlesztés minden fázisában magas szintű és teljes körű szolgáltatásokat kínál a lakóingatlan fejlesztők számára. Az Otthon Centrum elemzés divíziója általános és részpiacokra készülő elemzéseivel segíti elő a fejlesztés helyszínének kiválasztását. Az Otthon Centrum Solutions a tervezett beruházáshoz segít a megfelelő telket megtalálni, a pár lakásos fejlesztéstől a telekparcellázáson keresztül a több ezer lakásos nagy lakóparkokig.

A telek megvásárlását követően az Elemzés Divízióval közösen segítünk meghatározni a projekt célcsoportját, ideális lakásmixét, műszaki tartalmát, a projekt ütemezhetőségét és árazási stratégiáját. A tervezés szakaszában, még a tanácsadási tevékenység részeként közreműködünk a lakásalaprajzok végső kialakításában, együtt dolgozva fejlesztővel és tervezővel. Amennyiben a projekt értékesítésére kizárólagos megbízást kapunk, az elemzés és tanácsadás díjait a közvetítői díjakból jóváírjuk!

A kizárólagos értékesítés részeként részt veszünk a marketing és médiatervezésben, felhasználva ehhez az Otthon Centrum egyedülálló ingatlanmarketinges tapasztalatait. A beruházó által biztosított marketing budget-on felül saját marketing eszközeinket is az értékesítés támogatására fordítjuk.

A projekt lakásainak kizárólagos értékesítése során dedikált sales vezető irányítja az értékesítési tevékenységet. Megfelelő nagyságú projekt esetén, a beruházóval kötött megállapodás részeként az alábbi alternatív szolgáltatásokat nyújtjuk:

Dedikált, csak az adott projekten dolgozó, tapasztalt tanácsadó, vagy sales team, akár saját asszisztensi háttérrel.
Helyszíni értékesítési iroda felállítása a projekt helyszínén: közeli Otthon Centrum  irodában, vagy bérlet üzlethelyiségben, irodakonténerben, vagy bemutató lakásban.
A vevőkezelés teljes végig vitele az első prezentációtól a kulcsátadásig.

Az Otthon Centrum hálózatán belül a projekt lakásai minden értékesítési ponton, az ország teljes területén elérhetőek. Így a vidéki vásárlók elérése sokkal hatékonyabbá válik. E mellett hálózatunk egyedülállóan széles külföldi ügyfélkörrel rendelkezik, amely azt jelenti, hogy éves szerint ezer db felett adunk el külföldi ügyfeleknek lakóingatlanokat. Az utóbbi időben meghatározó a kínai, vietnámi, orosz, izraeli, arab, főleg egyiptomi, olasz és szerb ügyfelek érdeklődése.

Az Otthon Centrum 2003-as indulása óta több mint 60 projekt közel 9800 db újépítésű lakását értékesítette kizárólagos megbízás formájában. A projektek zöme 50 lakás feletti fejlesztés volt. A projektek közül 35 esetben szolgáltatásunk a projekt tervezése és előkészítése során tanácsadással indult, és tapasztalatink szerint ezek lettek a legsikeresebb projektek úgy a beruházó, mint az Otthon Centrum számára.


SZERETNÉM FELVENNI A KAPCSOLATOT