2006. 02. 23.

Lakásvásár - Budapesten indul az idei kiállítás-sorozat

Jövő hét hétvégén rendezik meg az idei első Lakásvásár kiállítást, Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvényét. A megszokott helyszínen, a SYMA csarnokban tartandó három napos "lakásmustra" bemutatja az aktuális lakáspiaci trendeket, árakat, hitelfelvételi lehetőségeket. Mintegy ötvenezer új és használt lakás ismerhető meg egy helyen, az 5000 m2-es kiállítói térben pedig egész hétvégén számos program várja a látogatókat.

Pesti garzon és luxuslakás a Dunaparton, agglomerációs lakópark és villalakás a budai hegyekben.

Miden lakástípusból lesz bőven kínálat a VIII. budapesti Lakásvásár kiállításon. Minden egy helyen: árak, akciók, fizetési ütemezés, átadási határidők, belső elrendezésbeli változtatási lehetőségek, felhasznált anyagok, burkolatok. Aki áttekinti a kiállításon megjelenő kínálatot, a nélkül ismeri meg Budapest és Pest megye új –és használtlakás piacát, hogy hetekig böngészné a hirdetéseket, vagy hosszas utánajárással és temérdek idő alatt ellátogatna több értékesítési irodába. A kiállítók között csakúgy jelen vannak a legnagyobb lakásberuházások, mint a néhány lakásos kis társasházak. Területi kötöttség pedig gyakorlatilag nincs. Felvonul Buda és Pest, a belváros és a külkerületek. Színes a lakáspaletta, ehhez mérten az árak is. A kiállítás a 10 milliós lakástól az ötvenmilliós luxusotthonig megmutat mindent, mi aktuálisan jellemzi a lakáspiacot. Ezért első lakást keresőknek és befektetésben gondolkodóknak egyaránt érdemes megismerkedni a Lakásvásáron kiállító társaságokkal, amelyek szokás szerint kiállítási akciókkal is készülnek.

A megvásárolható lakásokon túl áttekinthető a hitelpiaci termékek aktuális palettája is; a bankok, hitelintézetek standjainál egyénre szabott tanácsokkal, információkkal látják el az érdeklődőket. A devizahitelekről, a forint alapú hitelekről és a finanszírozásban viszonylag új lízingtermékekről is begyűjthetők a legfrisebb adatok. A bankok munkatársai ismertetik az igény bevehető állami kedvezmények körét, így a megadott önrész megadásával akár azonnali hitelkalkulációt is készítenek az érdeklődőknek.

A kiállításra érkezők belépőjegyükkel automatikusan részt vesznek a Lakásvásár nyereményjátékban, amelyben a fődíj egy 1.600.000 Ft. értékű Quattro Mobili bútorvásárlási utalvány. A fődíjat a Lakásvásár fő támogatói - az AL Holding, az Otthon Centrum, az FHB Bank, a BG Hitel & Lízing -, valamint a Quattro Mobili Stílusház közösen ajánlotta fel.

A szervezők a fődíj mellett számos értékes nyereménycsomagot is kisorsolnak a látogatók között, a kiállító cégek és bankok jóvoltából.

Érdemes keresni a Metro hírújságokban minden nap megjelenő Lakásvásár-kuponokat, amelyekkel a belépés díjtalan. Február 28. és március 3. között pedig a Danubius rádió Dupla Szaltó műsorában nyerhetnek további belépőjegyeket az elhangzott kérdésekre helyesen válaszolók.

A kiállítás programjai között lesz péntek délután folklórbemutató, szombaton déltől este hatig élőm Danubius kívánságműsor, amelyben a kiállításra látogatók kérhetik kedvenc dalaikat és üzenhetnek az éteren keresztül Garami Gábor segítségével.

Új szolgáltatásként a szervezők "Gyermekszigetet" rendeznek be a kicsiknek, ahol felügyelet mellett játszhatnak, rajzolhatnak mesét nézhetnek a kicsik, amíg a szülők megtekintik a kiállítást.

Belépőjegyek: Családi jegy (2 felnőtt, gyerekekkel): 1000 Ft, Felnőtt jegy: 600 Ft 18 éves korig és 60 év felett a belépés díjtalan.